i dalje će jesti delicije /

Hrvati ne vjeruju izvješću WHO-a: 'Znamo odakle dolazi meso i čime je hranjeno'

Unatoč upozorenju iz Svjetske zdravstvne organizacije o kancerogenosti crvenoga mesa i mesnih prerađevina - Slavonci i Baranjci se svojih delicija ne misle odreći

28.10.2015.
19:14
VOYO logo

Bilo ljeto ili Zima, Vladimir Škrobo Bajo u Karancu svakoga tjedna topi čvarke.

Image
popularni u svakodnevnoj prehrani /

WHO potvrdio: mesne prerađevine (slanina, šunke i kobasice) uzrokuju rak!

Image
popularni u svakodnevnoj prehrani /

WHO potvrdio: mesne prerađevine (slanina, šunke i kobasice) uzrokuju rak!

Ne boji se Baja tvrdnji da je čvarak kancerogen i ne razmišlja o dijeti povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to je ipak, kad nešto zagrizeš, zagrizeš nešto kvalitetno. Znaš da je to to. Povrće je dobro za salatu. Čovjek kada je postao lovac prvo je lovio meso", objasnio je Bajo svoju logiku. 

U pušnici Petra Dobrovca, slavonske su delicije na dimu i čekaju blagdane. I pojest će se sve do zadnje, ma koliko kancerogene bile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u to ne vjerujem, ni na kraj pameti mi nije da prestanem jesti kobasicu, kulen, slaninu i šunku. Ako pređem na blitvu i na mrkvu moj kraj je za kratko vrijeme i ja sam onda pod lipama", izjavio je Petar Dobrovac

Isto razmišljaju i veliki proizvođači slavonskih delicija. 

"Ovaj naš kulen koji je proizveden na tradicionalan način sigurno nije kancerogen. Zaista znamo odakle dolazi meso i čime je hranjeno", izjavila je potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić

A ni kulenu prodaja ne pada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da će konzumenti koji vole taj tip proizvoda će ostati naši vjerni potrošači", rekao je Miodrag Komlenić, predsjednik predsjednik udruge proizvođača kulena.

I svi se slažu u jednome. Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji ne vjeruju odviše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo