Prvi izbor je bakalar /

Građani ne daju da kriza zaustavi tradiciju blagdanskog stola: Usprkos cijeni, nema pravog Badnjaka bez ribe

Iako kažu da im je prodaja pala za 30 posto u odnosu na lani, prodavači na ribarnici ipak primjećuju više ljudi

24.12.2020.
12:00
VOYO logo

Za mnoge nema pravog Badnjaka ni bez bakalara i ostale ribe. Iako su cijene više nego inače - ipak se kupuje.

Građani ne daju da bilo kakva kriza zaustavi i tradiciju blagdanskog stola, pa nam o cijenama i potražnji sa splitske peškarije priču donosi Jelena Tešija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskoj ribarnici gužva, a ponuda prava blagdanska - od najjeftinije ribe do ozbiljnih kapitalaca.

"Svatko je mogao naći nešto ovdje za sebe. Od srdele, hraniteljice naše, pa ovog ostaloga. Znači za svačiji takujin", poručio je Ante iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETALJAN VODIČ /

Dobro je znati: Evo kako će raditi trgovine i šoping centri na Badnjak, Božić i Štefanje

Image
DETALJAN VODIČ /

Dobro je znati: Evo kako će raditi trgovine i šoping centri na Badnjak, Božić i Štefanje

"Cijene su normalne, to je sve prihvatljivo. Božićna su doba i sve je ok tako da mješovita riba, malo pečene i malo lešo i to je to", rekao je Anđelko iz Splita.

Iako kažu da im je prodaja pala za 30 posto u odnosu na lani, prodavači na ribarnici ipak primjećuju više ljudi nego zadnjih dana. Skuplja riba bolje se prodaje.

"Najviše se traži lignja, škamp, hobotnica, sipa za crni rižoto i tako. Ovo drugo isto ide, ali eto malo sporije", izjavila je Silvana Lasić, prodavačica na ribarnici.

"Tako će bit i sutra. Prodat će se lignja, obor, veliki škampi, drugo ne triba uopće, takorekuć, iznosit", rekla je Miranda Lučin, prodavačica na ribarnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi izbor većini građana za Badnjak ipak je bakalar. Bez njega se ne može.

"Bakalar ovu godinu, mogu kazat, ide tradicionalno dobro. Cijene su razne, znači od nekih 200 kn za manje pa do 250 za veće komade, a vakumirani i prešani bakalar košta i 270, 280", poručio je Toni Bartulović, vlasnik ribarnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na cijene mnogi će i ove godine uživati u njegovom okusu i mirisima.

"To nije Badnjak bez bakalara. To sprema se ono na gulaš, a neko i na gulaš i na bianco", rekao je Ante iz Splita.

"Prije deset dana muž je kupia, potopili smo ga. Znači – za sutra je taman", izjavila je Dunja iz Splita.

Jer Badnjak bez ribe mnogima je nezamisliv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo