Nakon što je 30 radnika tvrtke NIL-Ž iz Petrinje hospitalizirano zbog sumnje u zarazu stafilokokom iz pečenog mesa i krumpira kojega su jeli na proslavi njegovog rođendana, o čemu smo već danas pisali, o slučaju se oglasio i vlasnik tvrtke Neven Žužić.
"Bio mi je rođendan pa sam odlučio počastiti radnike. Naručili smo hranu, catering, iz jednoga restorana. Gablec je, inače, planiran u dvije smjene, u 10 te 18 sati. No, kako su se ubrzo radnici počeli žaliti na probavne tegobe, termin u 18 sati je otkazan, rekao je za Večernji list potreseni Neven Žužić, vlasnik poduzeća NIL-Ž.
"I moja je supruga, vlasnica firme, hospitalizirana. Kompletan je odjel bio pun naših radnika, strašno! Iskreno mi je žao", dodao je Žužić.
Radnici su u sisačku bolnicu počeli pristizati jučer poslijepodne, a do subote ujutro svi su bili zbrinuti i poslani kući. Većina ih je ambulantno i kroz dnevnu bolnicu riješena, nitko nije zadržan na ležanju. Ne radi se o teškoj kliničkoj slici, rekla je za Večernji dežurna liječnica.
Vlasnik tvrtke je najavio i pokretanje daljnje istrage zbog utvrđivanja odgovornosti.