Namirnice: 40 dag bijelog brašna, 2 dag kvasca, 1 žlicu soli
Postupak:
ˇProsijte brašno u zdjelu, u sredini napravite udubinu u koju namrvite kvasac, dodajte 2 dl mlake vode i sol. Primiješajte malo okolnog brašna da nastane kašica. Poklopite i ostavite na toplome 35 minuta.
ˇPrimiješajte preostalo brašno. Dobiveno tijesto premjestite na pobrašnjenu radnu površinu i čvrsto, dugo mijesite.
ˇStavite tijesto u zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Neka uzlazi 5 minuta.
ˇTijesto nemojte premijesiti, jer ne smije jako uzaći dok se peče. Stanjite ga šakama, da posluži samo kao podloga dodacima. Malo namažite uljem i poslažite druge sastojke.
Tjesto s kvascem se može unaprijed pripremiti do stupnja kad ga se ostavi da se diže. Tijesto se stavi u lagano namašćenu foliju i ostavi u hladnjaku do 8 sati. Tijesto će i tada rasti, samo znatno sporije zbog niže temperature. Nikad nemojte ostaviti tijesto da se diže na vrlo toplom mjestu, vjerujući da će se brže dignuti. Kvasac će dobiti kiselkasti okus, a tijesto se može i upropastiti ako stoji na pretoplome mjestu.