Vratilo se u modu /

Ugostitelji doskočili pandemiji: 'Inovacija' iz doba kuge ponovno postala hit u doba korone

Image
Foto: Instagram/Screenshot

Neki su odlučili vratiti stare ugostiteljske tehnike kako bi i ugostitelji, ali i mušterije bili zaštićeni

8.8.2020.
11:24
Instagram/Screenshot
VOYO logo

Pandemija koronavirusa promijenila je način na koji posluje većina ugostitelja, a neki su se odlučili poslužiti starim trikovima kako bi opstali.

Izum iz doba kuge

U talijanskom gradu Firenci, neki su odlučili vratiti stare ugostiteljske tehnike kako bi i ugostitelji, ali i mušterije bili zaštićeni.

Image
prodaja pala za 80 posto /

Vino više nitko ne kupuje: Zbog korone bačve u podrumima ostale pune, a već stiže nova berba

Image
prodaja pala za 80 posto /

Vino više nitko ne kupuje: Zbog korone bačve u podrumima ostale pune, a već stiže nova berba

Italija je jedna od europskih zemalja koje su najgore pogođene koronavirusom, što je rezultiralo i potpunim zatvaranjem zemlje još početkom ožujka. Iako se situacija u zemlji popravila, neki ugostitelji i dalje primjenjuju trik iz doba kada je ovim prostorima harala kuga, prenosi My Modern Met.

Vinski prozori, ili na talijanskom, buchette del vino, kreativna su inovacija koja seže u vrijeme 1630-ih kad je Europom vladala ondašnja pandemija, kuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 150 unikata

Ondašnji ugostitelji znali su da se bolest prenosi bliskim kontaktom, a mali otvori u obliku prozora omogućili su im a da nastave prodavati vino bez straha od infekcije.

U Toskani ima više od 150 takvih unikatnih prozora, a koriste se i danas, u jeku nove pandemije koronavirusa. 

Iako su se nekad koristili pretežno za vino, danas na njima ugostitelji poslužuju sve i svašta, od sladoleda i kave, pa do omiljenih talijanskih koktela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike