Pandemija koronavirusa promijenila je način na koji posluje većina ugostitelja, a neki su se odlučili poslužiti starim trikovima kako bi opstali.
Izum iz doba kuge
U talijanskom gradu Firenci, neki su odlučili vratiti stare ugostiteljske tehnike kako bi i ugostitelji, ali i mušterije bili zaštićeni.
Italija je jedna od europskih zemalja koje su najgore pogođene koronavirusom, što je rezultiralo i potpunim zatvaranjem zemlje još početkom ožujka. Iako se situacija u zemlji popravila, neki ugostitelji i dalje primjenjuju trik iz doba kada je ovim prostorima harala kuga, prenosi My Modern Met.
Vinski prozori, ili na talijanskom, buchette del vino, kreativna su inovacija koja seže u vrijeme 1630-ih kad je Europom vladala ondašnja pandemija, kuga.
Više od 150 unikata
Ondašnji ugostitelji znali su da se bolest prenosi bliskim kontaktom, a mali otvori u obliku prozora omogućili su im a da nastave prodavati vino bez straha od infekcije.
U Toskani ima više od 150 takvih unikatnih prozora, a koriste se i danas, u jeku nove pandemije koronavirusa.
Iako su se nekad koristili pretežno za vino, danas na njima ugostitelji poslužuju sve i svašta, od sladoleda i kave, pa do omiljenih talijanskih koktela.