Nova uredba /

Francuski restorani od 1. ožujka moraju dokazati porijeklo jela od mesa

Image
Foto: shutterstock

Od 1. ožujka restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i janjetine moraju pokazati gdje je stoka uzgojena i zaklana

31.1.2022.
7:23
shutterstock
VOYO logo

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru.

Od 1. ožujka restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i janjetine moraju pokazati gdje je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, morat će naznačiti je li meso svježe ili je bilo zamrznuto, odnosno ležalo u hladnjaku.

Ti su podaci obvezni za govedinu od 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju piletine, svinjetine i janjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesnicama.

Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za podrijetlo hrane.

No, usmjerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mjestima kao što su školski restorani.

Trenutno, polovica mesa koje se poslužuje u francuskim školskim blagovaonicama dolazi iz inozemstva, priopćilo je ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo