Kako ispeći zanat /

Prvi čokoladni laboratorij u Hrvatskoj

U Opatiji je Otvoren prvi hrvatski čokoladni laboratorij po uzoru na svjetske čoko akademije. Zasad će u njemu slastice raditi samo učenici Ugostiteljske škole, a cilj im je postati regionalni čoko centar.

21.10.2013.
18:33
VOYO logo

Eldin je budući kuhar koji voli i slastice. Prvi je u školskom čokoladnom laboratoriju radio praline.

"Teško je, ali sa puno vježbanja se lako nauči", rekao je učenik Eldin Husaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je lakše uz iskusnog ambasadora čokolade. Moreno njene tajne otkriva 15 godina, a znanje nesebično dijeli s mladima.

"Ako čovjek stvarno nema strast i ljubav prema ovom pozivu jako je teško", rekao je čokoladni ambasador Moreno Debartoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom domaćem čoko laboratoriju učenici bi trebali ispeći zanat i sutra biti konkurentniji na tržištu rada.

"Ne treba zaboraviti da smo mi sada jedna od članica Europske unije gdje se našim učenicima otvaraju vrata čokoladnih laboratorija, hotela, restorana ne samo u Republici Hrvatskoj, već diljem Europe", pojasnio je ravnatelj Ugostiteljske škole Opatija, Damjan Miletić.

Majstor čokolade tvrdi da je prošlo vrijeme kada su šefovi kuhinja svoje recepte skrivali.

"Malo sam znala tako da sve ovo danas mi je vrlo korisno i ubuduće će mi biti vrlo korisno što sam čula", kazala je učenica Marina Žakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručno rađene sjajne praline ili mousse s krispijem prve su lekcije naučene u najslađem hrvatskom laboratoriju.

Preduvjete za učenje imaju, opatijski školarci samo moraju upotrijebiti maštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo