Pileći cacciatore

GODINU ZAKLJUČITE OVIM KREPKIM I ZDRAVIM JELOM

20.12.2012.
15:02
VOYO logo

POTREBNO JE... 2 žlice maslinova ulja 8 filea pilećih zabataka (ili kombinacija pilećih bataka i zabataka) sol i svježe mljeven papar 1 crvena paprika, tanko narezana 1 srednje velik luk, tanko narezan 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana 1 žličica ljute paprike 10-12 zelenih ili crnih maslina, grubo narezanih ½ čaše suhog crnog vina 1½ čaše pilećeg temeljca 500 g mesnatih rajčica, grubo narezanih 2 žlice listića peršina

NAČIN PRIPREME U velikoj tavi na jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje. Komade piletine posolite i popaprite pa ih stavite u tavu s kožom prema dolje. Pržite dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe, 8 do 10 min. Potom ih izvadite iz tave. Smanjite vatru. Dodajte papriku, luk, češnjak, ljutu papriku i masline. Pirjajte dok povrće ne omekša, otprilike 10 min. Ulijte vino; ostavite da krčka dok gotovo ne ispari, oko 5 min. Pritom često miješajte. U tavu dodajte temeljac, rajčice i piletinu (stavite je s kožom na povrće). Pojačajte vatru, a kad zakipi, smanjite je na srednju jačinu i jelo kuhajte 20-ak min. Piletina se mora gotovo odvajati od kostiju, a količina umaka smanjiti za polovinu. Po želji još posolite i popaprite pa pospite listićima peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PO PORCIJI 490 kcal, 35 g bjelančevina, 15 g ugljikohidrata (3 g vlakana), 29 g masnoća, 360 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo