Halo pizza!

Pizza potječe iz Napulja u južnoj Italiji, gdje su se u 19. stoljeću ulični prodavači natjecali kako da privuku što više kupaca

12.7.2000.
3:48
VOYO logo

Klasičnu Napolitansku pizzu čini tanko, hrskavo tijesto prekriveno rajčicom i mozzarella sirom. U Rimu se pizza radi u velikim kalupima, reže na komade i prodaje po težini. Sa Sicilije dolazi pizza od debelog tijesta, koje se peče u nauljenom kalupu.

Po tradiciji tjesto za pizzu radi se od ostataka tijesta za kruh. Može se napraviti i od tijesta za pogaču, kao i od dizanog ili prhkog tijesta. Pitta, libanonski, lavash kruh i turski kruhovi jednako su tako dobre podloge za pizzu.

Temeljni recept za tijesto
Izaberite jednu
Pizzete

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Još iz rubrike
Image
IMAO JE DOBAR RAZLOG /

Marko je blagdane proveo u bolnici, ali...: 'Bolji Uskrs ja nisam mogao dobiti'