Indijski restoran Pappadavada može se pohvaliti originalnim načinom kojim će spriječiti bacanje viška hrane i ujedno nahraniti gladne.
Vlasnica restorana Minu Pauline odlučila je pokrenuti simpatični 'hladnjak projekt' nakon što je uočila kako jedna žena kopa po smeću ispred njena restorana u potrazi za hranom.
"Samo pokušajte zamisliti situaciju u kojoj pokušavate zaspati, ali ste pregladni i morate u potragu za hranom po gradu", objasnila je motiv svog mini-projekta za The Independent.
Pauline je tako postavila hladnjak ispred svog restorana i u njega počela stavljati ostatke hrane iz restorana koje su mogli uzimati najpotrebitiji prolaznici.
Simpatična ideja svidjela se i svim obližnjim restoranima i zalogajnicama, pa su i oni počeli ubacivati ostatke svoje hrane u njega.
Hladnjak je u svakom trenutku bez nadzora i otvoren, a dosad nije bilo ni najmanjeg incidenta.
Što reći nego - bravo Minu! Kad bi barem bilo više pojedinaca sa sličnim razmišljanjem.