Kratka reportaža o receptima chefa Cenobio Canaliza pokazala je da poznati kuhar rado obogaćuje svoja jela s nama dobro poznatim dodatkom jelima - Vegetom.
Zanimljivo je kako Canaliza ističe da mu je Vegeta jedan od omiljenih dodataka njegovim jelima jer im daje poseban okus.

"Vegetu koristimo posebno u jelima mediteranske kuhinje i pri spravljanju mesnih jela jer im daje bogatiji okus. Stvar je u aromi raznih vrsta povrća koje se nalazi u Vegeti, a koje je usklađeno na način koji ne opterećuje ribu ili meso, već pojačava njihovu svježinu i zaokružuje kulinarsku priču“, rekao je glavni kuhar Cenobio Canalizo.

Za emisiju je, pred televizijskim kamerama, Canalizo pripremio dva specijaliteta kuće u kojima je koristio upravo Vegetu.
Nakon što je generacijama bila neizostavan sastojak u svakom kućanstvu u Hrvatskoj i susjednim zemljama, čini se kako je poznati savjet “jedna žlica Vegete” postao sve prisutniji i „preko bare“.
Pogledajte reportažu iz poznatog restorana u nastavku: