'Obrok za obrok' /

Posjetili smo adventske kućice fratara na Sv. Duhu. A tek kad su nabrojali što se tamo nudi...

Sarme, kobasice, pa vino, pa pivo, pa... A sve po posebnim recepturama. Ovdje i inače kuhaju 400 obroka dnevno, a ovo je posebna humanitarna akcija

26.11.2021.
10:00
VOYO logo

Zadar je već zakoračio u adventske radosti, a dok ostali gradovi očekuju svoja zimska igrališta i otvaranje gastronomskih kućica jedna već očekuje prve goste.

U Zagreb, u izviđanje kakva je sarma kod fratara, za RTL Danas išla je Donna Diana Prćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našla ih je uz dvije adventske kućice, odakle su se širili mirisi, ne samo sarmi, nego i fritula. Riječ je o humanoj tradiciji pučke kuhinje u Župi svetog Antuna Padovanskoga, o kojoj je razgovarlaa s fratrom Vladimirom Vidovićem.

Objasnio je da je riječ o četvrtoj godini humanitarne akcije "Obrok za obrok":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje svakodnevno dijelimo 400 obroka za sve one ljude koji su u potrebi. ove dvije kućice označavaju da je počela naša najveća humanitarna akcija."

Prve dvije godine bili su na Zrinjevcu, zadnje dvije zbog pandemije na Svetom Duhu, a što se nudi?

"Nudimo zaista prekrasna jela... tradicionalna samostanska jela: samostanska sarma, kobasice, fritule, imamo kuhano misno odnosno samostansko vino, samostansko pivo, samostanski čaj. Sve su to iz naše kućne samostanske radinosti."

Može se doći i automobilom, a za sve detalje, pogledajte videoprilog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo