'Obrok za obrok' /

Posjetili smo adventske kućice fratara na Sv. Duhu. A tek kad su nabrojali što se tamo nudi...

Sarme, kobasice, pa vino, pa pivo, pa... A sve po posebnim recepturama. Ovdje i inače kuhaju 400 obroka dnevno, a ovo je posebna humanitarna akcija

26.11.2021.
10:00
VOYO logo

Zadar je već zakoračio u adventske radosti, a dok ostali gradovi očekuju svoja zimska igrališta i otvaranje gastronomskih kućica jedna već očekuje prve goste.

U Zagreb, u izviđanje kakva je sarma kod fratara, za RTL Danas išla je Donna Diana Prćić.

Našla ih je uz dvije adventske kućice, odakle su se širili mirisi, ne samo sarmi, nego i fritula. Riječ je o humanoj tradiciji pučke kuhinje u Župi svetog Antuna Padovanskoga, o kojoj je razgovarlaa s fratrom Vladimirom Vidovićem.

Objasnio je da je riječ o četvrtoj godini humanitarne akcije "Obrok za obrok":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje svakodnevno dijelimo 400 obroka za sve one ljude koji su u potrebi. ove dvije kućice označavaju da je počela naša najveća humanitarna akcija."

Prve dvije godine bili su na Zrinjevcu, zadnje dvije zbog pandemije na Svetom Duhu, a što se nudi?

"Nudimo zaista prekrasna jela... tradicionalna samostanska jela: samostanska sarma, kobasice, fritule, imamo kuhano misno odnosno samostansko vino, samostansko pivo, samostanski čaj. Sve su to iz naše kućne samostanske radinosti."

Može se doći i automobilom, a za sve detalje, pogledajte videoprilog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
one 171
SUTRA
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
PA TI VUCI VRAGA ZA REP /

Ovi prizori bojkota sve su oduševili, komentari pljušte sa svih strana svijeta