Zadar je već zakoračio u adventske radosti, a dok ostali gradovi očekuju svoja zimska igrališta i otvaranje gastronomskih kućica jedna već očekuje prve goste.
U Zagreb, u izviđanje kakva je sarma kod fratara, za RTL Danas išla je Donna Diana Prćić.
Našla ih je uz dvije adventske kućice, odakle su se širili mirisi, ne samo sarmi, nego i fritula. Riječ je o humanoj tradiciji pučke kuhinje u Župi svetog Antuna Padovanskoga, o kojoj je razgovarlaa s fratrom Vladimirom Vidovićem.
Objasnio je da je riječ o četvrtoj godini humanitarne akcije "Obrok za obrok":
"Ovdje svakodnevno dijelimo 400 obroka za sve one ljude koji su u potrebi. ove dvije kućice označavaju da je počela naša najveća humanitarna akcija."
Prve dvije godine bili su na Zrinjevcu, zadnje dvije zbog pandemije na Svetom Duhu, a što se nudi?
"Nudimo zaista prekrasna jela... tradicionalna samostanska jela: samostanska sarma, kobasice, fritule, imamo kuhano misno odnosno samostansko vino, samostansko pivo, samostanski čaj. Sve su to iz naše kućne samostanske radinosti."
Može se doći i automobilom, a za sve detalje, pogledajte videoprilog: