Koliko samo hrane bacimo? /

Njemački kuhar spravlja jela od ostataka povrća, time minimizira bacanje hrane

Image
Foto: Thinkstock

Flettner ostatke poput kora od krumpira ili mrkve pretvara u čips ili ih koristi za začinjavanje salate, stapku brokule pretvara u šnicle, a peteljke rajčica stavlja u juhu

11.3.2018.
9:12
Thinkstock
VOYO logo

Ostaci koje drugi kuhari bacaju, poput kore od krumpira, stapki brokule i peteljki rajčica, posebni su sastojci njemačkog kuhara DominkaFlettnera

On je glavni kuhar hotela Sail City u Bremerhavenu i već dulje od četiri godine pokušava iskoristiti svaki dio voća i povrća i time minimizirati bacanje hrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U početku je bilo komplicirano", ističe 45-godišnji kuhar, no rezultati danas govore sami za sebe – ušteđeno je gotovo 2 tisuće litara prehrambenog otpada.

Flettner ostatke poput kora od krumpira ili mrkve pretvara u čips ili ih koristi za začinjavanje salate, stapku brokule pretvara u šnicle, a peteljke rajčica stavlja u juhu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo