Može li gola berba poboljšati vino?

Mike Hayes iz australskog Queenslanda odlučan je prokušati metodu pravljenja vina staru oko 4.000 godina, a koja navodno potječe iz Gruzije.

19.12.2012.
14:45
VOYO logo

Ova se metoda svodi na branje grožđa za vrijeme punog mjeseca i - potpuno gol! Osim što će gol brati, gol će ga i gnječiti i to bez mehaničkih pomagala.

Odlučan je gnječiti grožđe golim stopalima, a iako ne zna hoće li ova metoda upaliti, voljan ju je probati jer smatra da nije riječ o praznovjerju već o prirodnoj metodi koja se upražnjavala generacijama i iz sasvim opravdanih razloga.

Proučavanja koja je proveo na drevnim metodama ukazuju na to da bi mjesečeve mijene mogle pozitivno djelovati na berbu, a nenošenje odjeće navodno ima funkciju izoliranja berbe od bakterija koje žive u odjeći, a mogu negativno utjecati na aromu.

Hoće li se ova 'ekstremna berba' pokazati uspješnom, tek treba vidjeti, a do tada predstoje pripreme za dvije eksperimentalne berbe, u ožujku i travnju, kade će Australac iskušati svoje nekonvencionalne metode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
SJEĆATE LI SE? /

Samo djeca devedesetih znaju čemu su služile ove stvari: Bacite oko i probudite nostalgiju