Bethany Rosser (22) ostala je gotovo slijepa na jedno oko nakon što su joj u lice prsnula dva jaja koja je pokušavala skuhati u mikrovalnoj.
Rosser je "guglala" kako sigurno skuhati jaje u mikrovalnoj, bez da prsnu. Na kraju je pronašla recept u kojem je stajalo da će sve biti u redu, ako doda sol u vodu za jaje.
Stavila je jaja u mikrovalnu na šest minuta (i 900W) te ih izvadila da se hlade, u devet ujutro, prenosi News.com.au. Kada je išla provjeriti jesu li jaja spremna za konzumaciju, ista su eksplodirala nesretnoj djevojci u lice.
"Guglala' sam mogu li se jaja skuhati u mikrovalnoj. Postoje nebrojene stranice i videosnimke na YouTube gdje kažu da može. Recept koji sam pročitala nalazio se na stranici Delish. Pisalo je da jaja mogu u mikrovalnu ako se stavi sol, što će spriječiti da prsnu. Pisalo je i da jaja budu u mikrovalnoj između šest i osam minuta, a ja sam ih izvadila nakon šest. Pogledala sam u posudu jesu li spremna, a ona su mi prsnula u lice", rekla je Rosser, dodajući da su eksplodirala kada ih je izvadila, a ne dok su bila u mikrovalnoj.
Rosser je nazvala hitnu dok je lice polijevala hladnom vodom, ali nažalost, koža joj se već počela guliti. Kaže da još nije sigurno je li šteta na njezinom desnom oku permanentna. "Počela sam otvarati oko i mogu vidjeti, ali sve je poprilično zamagljeno", priznaje.
"Bilo je užasno, bila sam u potpunoj agoniji. Mogla sam osjetiti da mi koža gori i satima nakon nezgode. Nikada se u životu nisam toliko bojala, tresla sam se i plakala. Ova je nezgoda bez sumnje najgori dan u mom životu", kaže Rosser.
News prenosi da se u uputstvima koje je Bethany čitala, savjetuje dodavanje soli jer sol "osigurava da jaja ne eksplodiraju". Još se i dodaje da "iako zvuči bezopasno, jaja koja eksplodiraju su vrlo, vrlo loša".
Da biste smanjili rizik od ozljeda, preporučuje se da jaja uvijek kuhate na ploči za kuhanje, za razliku od mikrovalne. Napunite posudu do tri četvrtine vode vodom i dodajte prstohvat soli. Kada voda zavrije, lagano spustite jaja. Kuhajte pet minuta za meko kuhano jaje i 8 do 10 minuta za klasično tvrdo kuhano ili negdje između, ako želite. Izvadite jaja žlicom i stavite da se malo ohlade prije nego što ih oljuštite.