"Prezadovoljan sam svime. Nisam mogao izabrati bolju sredinu nakon odlaska iz Bayerna. Što se navijača tiče, osjećao sam kako će me odmah prihvatiti. Atleticovi fanovi obožavaju igrače koji daju 100% za momčad i klub, cijene kad natopiš dres. Zato su tako strastveni i po općoj ocjeni najbolji u stvaranju vruće atmosfere. Ambijent na Calderonu je fantastičan, motivira igrača do neba…", kazao je naš reprezenativac u razgovoru za Sportske novosti i na pitanje o financijskim uvjetima ugovora sa španjolskim prvakom rekao:
"U kontekstu izbora novog kluba to nije bio presudni faktor. Iskreno, imao sam i poneku izdašniju ponudu, ali meni je bilo važno da se nađem u sredini koja mi filozofijom rada i ambicijom najviše odgovara. Prvi mjeseci su mi potvrdili kako sam bio u pravu kad sam procijenio da je Atletico taj."
//www.youtube.com/embed/w9kCD622DJA
Mandžukić nije želio govoriti koji su ga klubovi željeli dovesti u svoje redove. "Nema smisla navoditi klubove, bilo je više destinacija u različitim zemljama. U Njemačkoj, nakon Bayerna, nije bilo logike ostati. Pozivi iz Engleske su mi godili, ali smatram kako mi njihov stil nogometa jednostavno nije 'đir'. Italija je bila zanimljiva, pozivi iz Rusije konkretni, ali kada se počeo konkretizirati interes Atletica, odmah sam osjetio, to je to"
Kada se to dogodilo? "Signale smo dobili još u svibnju, oni su bili prvi i najkonkretniji. Jednostavno su znali pokazati odmah koliko me žele i taj prvi dojam igrao je veliku odluku u mojoj odluci. Dolazili su potom i u Hrvatsku, pokazali veliku ozbiljnost i manire velikog kluba, sve potom bilo je stvar tehnike."
Koliko je bio važan trener Diego Simeone u vašoj odluci? "Definitivno! U jednom me trenutku i on nazvao, razgovarali smo onako, nogometnim žargonom, s obzirom da ne znam španjolski. No, brzo smo se razumjeli, dijelom i zato što Simeonea znam kao trenera. Njegov stil i strast, uz jasne uspjehe, sve me to oduševljava. Volim takve fajtere, direktne tipove koji ne glumataju finoću, nego kažu i rade ono što doista misle…"
Cijeli intervju pročitajte OVDJE.