brzo i lagano /

Svima omiljena: Tri recepta za domaću i zdravu majonezu

Image
Foto: Thinkstock

Majoneza je oduvijek bila jedan od najdražih sastojaka u sendviču ili uz meso, ali ako je kupljena može sadržavati puno konzervansa. Zato odvojite malo vremena i napravite domaću i laganu majonezu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte koji recept vam najviše odgovara

13.9.2019.
14:45
Thinkstock
VOYO logo

Osnovna domaća majoneza

Sastojci: 

  • 2 jaja (sobna temperatura)
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice senfa
  • ½ žličice morske soli
  • 2 šalice hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja

(Foto: Pixabay)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/2b38426884daf53c89c27bf56c7cbd68_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i umutite (izmiksajte) dok ne postane glatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se lijepo ne pomiješaju.

3. Vrlo polako dodajte ulje (malo po malo) i miksajte s malom brzinom. Počnite s nekoliko kapi ulja kako bi se majoneza lijepo povezala. Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paleo majoneza

Sastojci: 

  • 2 velika jaja (sobna temperatura)
  • 4 žlice svježeg soka od limete
  • 1 do 1 1/2 žlice meda
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica morske soli
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 žlice dimljene paprike po izboru
  • 2 1/2 šalice maslinovog ulja ili ulja od avokada

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/hrana-71a534719e7b737dbfa75139ac62020e_view_article_new.jpg?v=30

Priprema: 

1. Sok od limete i jaja stavite u blender. Zatim dodajte med, senf, sol, papar i papriku i pola šalice maslinovog ulja. Blendajte dok se sve ne pomiješa, oko 20 do 30 sekundi. 

2. Dok blendate polako stavljajte ostalo ulje, ali na minimalnoj brzini. Oko 4 do 5 minuta.

3. Kada je gotovo stavite majonezu u hladnjak barem na sat vremena.  Za ovaj recept nemojte koristiti extra djevičansko maslinovo ulje jer okus može biti intenzivan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Majoneza gotova za dvije minute

Sastojci:

  • 4 žumanjka (na sobnoj temperaturi)
  • 1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka
  • 1 žličica Dijon senfa
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličica papra
  • ½ šalice maslinovog ulja
  • ½ šalice kokosovog ulja (rastopljeno ili neko drugo zdravo ulje)

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/8aa867ac1572b456eddd05e4b7e923d5_view_article_new.jpg?v=25

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i izmiksajte dok ne postane glatka.

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se ne pomiješaju

3. Polako stavljajte ulje i miješajte na maloj brzini, počevši od maslinovog ulja. Počnite s nekoliko kapi dok se smjesa ne počne povezivati, a zatim nastavite dodavati polako.

Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike