U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ okuse su popravljali Nevena Rendeli Vejzović, Doris Pinčić Rogoznica, Ana Begić Tahiri i gastro blogeri

Image
9.5.2018.
15:59
VOYO logo

Prema istraživanju Ipsos Pulsa majoneza je u sendviču obavezni dodatak baš svaki ili gotovo svaki put za 33,4% ispitanika, dok je 48% ispitanika u sendvič dodaje povremeno

Amerikanci se ponose s čak 60 vrsta nacionalnih sendviča koje su patentirali, Britanci imaju posebno udruženje za zaštitu sendviča i osmislili su prvi pakirani sendvič koji se može kupiti u trgovini, Francuzi varaju omiljenu Croque Madam s burgerima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati? Mi možda nemamo nacionalni sendvič, ali svima nam je jedno zajedničko. Bez obzira uživamo li više u pecivu sa sjemenkama u kombinaciji s kozjim sirom, rikulom i pršutom ili nam je vrhunac okusa u kombinaciji zimske salame i paprike, svaki sendvič popravljamo – Zvijezda majonezom. Ljubav Hrvata prema majonezi potvrđuje i istraživanje Ipsos Pulsa prema kojem trećina Hrvata sendvič ne može zamisliti bez majoneze.

Prema istraživanju, majoneza je u sendviču obavezni dodatak baš svaki ili gotovo svaki put za 33,4% ispitanika, dok je 48% ispitanika u sendvič dodaje povremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

„Servis za sendviče“

Podjednako je vole i žene (52,3%) i muškarci (47,7%), a osim što sendviču daje sočnost i okus koji je nedostajao, majoneza se najčešće jede kao dodatak salati. Istraživanje pokazuje da najviše ljubitelja majoneze živi u Zagrebu i okolici (29,5% ispitanika), dok se Osječani hvale kako majonezu najviše vole jesti za doručak. Izrađena od svježih jaja, Zvijezdina je majoneza predstavljena 1959. godine i otad se Hrvati slažu u jednom - da je sendvič bez veze kad u njemu nema Zvijezda majoneze.

Za razliku od Zvijezdine majoneze, koja se i danas izrađuje po tradicionalnoj recepturi, od svježih žumanjaka i bez konzervansa, sendvič odavno više nije jednostavno jelo kojem se okrećemo kad smo iscrpili svu inspiraciju i želimo pojesti nešto s nogu već uz pravilan izbor namirnica postaje prava gastro senzacija, nutritivno bogat obrok, odličan izbor za gablec, jelo koje možete pripremiti za svoj gušt ili za druženje s prijateljima i obitelj.

Kako pravilno kombinirati namirnice zaljubljenike u dobre zalogaje podučio je chef Mario Mihelj iz zagrebačkog restorana El Toro u Zvijezdinom „Servisu za sendviče”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri autorska sendviča chef Mihelj popravio je s dodatkom Zvijezdine delikates majoneze, a u tome su mu pomogli Doris Pinčić Rogoznica, Nevena Rendeli, Ana Begić Tahiri te gastro blogeri Darko Kontin i Saša Vukić.

O okusima se raspravlja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremaste, guste i bogate teksture, Zvijezda delikates majoneza napravljena je od svježih žumanjaka i suncokretova ulja te bez konzervansa, a odlična je sama jednako kao i uz dodatak čilija ili wasabija, prema preporuci chefa Mihelja.

Sendviče rado popravljamo i Zvijezdinom Ultra hot čili majonezom čija ljuta čili papričica bistri misli, dok gurmani rado biraju i Zvijezda majonezu slaninu, kad se odluče potpuno prepustiti užitcima i uživati u sendviču s rajčicom, mladim lukom i kozjim sirom,.

Posebno mjesto među ljubiteljima lakših okusa zaslužila je light majoneza čiji jedinstveni okus odgovara purećoj šunki i zelenoj salati, a povrće se savršeno slaže i sa Zvijezda majonezom s jogurtom koja će dodatno naglasiti svježinu sendviča svojim prozračnim okusom – za one lagodne trenutke prepuštanja.

Zvijezdine majoneze s okusom nagrađene su kao Odabrani proizvod godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojom Zvijezdinom majonezom vi popravljate svoje sendviče?

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
ZGrappa se vraća! /

Dva dana edukacije i zabave u Petom Kupeu 15. i 16. studenoga