Sezona roštiljanja je započela - kotleti, ražnjići, pečenice, pljeskavice i njegovo veličanstvo ćevapi aktualni su svaki sunčani svibanjski vikend. Priprema hrane na užarenoj rešetki popularna je širom svijeta i odličan povod za okupljanje obitelji, prijatelja i uživanje u prirod, na svježem zraku. Da bi gosti, osim u lijepom vremenu uživali i u dobrom zalogaju evo par savjeta koji će svakog klasičnog kuhara preobraziti u pravog gril majstora.
Prije svakog posla potrebno se pripremiti! Prije roštiljanja nužno je prirediti pribor i naravno kvalitetne namirnice. Roštilj počinje kupovinom kvalitetnog svježeg mesa koje se marinira 24 sata prije pečenja, a da bi se smekšalo i u konačnici bilo sočnije.
Meso je potrebno peći na jakom žaru, nikako na direktnoj vatri, tako će se sačuvati hranjivi sastojci i izbjeći stvaranje potencijalno karcinogenih spojeva. Zlatno pravilo roštiljanja je da meso na grilu nikada ne smije biti suho, stalno se treba premazivati kistom ili grančicom ružmarina namočenom u ulje ili mast.
Bez alata nema zanata
Osim trikova za pripremanje namirnica i samo pečenje važno je imati i pravi alat. U Lesnini je sezona roštiljanja u punom jeku! Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, pregače, suncobrani, kao i sav ostali alat neizostavan za ovu vrstu rekreacije na otvorenom na prigodnim su akcijskim popustima.
Među ostalim, u ponudi Lesnine je i linija roštilj s potpisom jednog od najpoznatijih kuhara današnjice Jamie Olivera. Sačinjeni od lijevanog željeza i nehrđajućeg čelika ovi specijalni roštilji namijenjeni su kako početnicima tako i profesionalcima.
I jedan savjet za kraj... Neka ove godine zdravi roštilj bude u fokusu. Odreske, pileća prsa, ribu, gljive, hamburgere od povrća, … dekorirajte raznovrsnim sezonskim povrćem prethodno ispečenim na grilu u aluminijskoj foliji.
Jer u Lesnini se uvijek isplati! Od sad nas pronađite i na facebook stranici!