Često vam se dogodi da vam gosti nenajavljeno dolaze pa nemate vremena za pripremu prave gozbe?
Stvar spašava ukusna salata od tjestenine koju možete vrlo brzo pripremiti.
Prvo skuhajte tjesteninu al dente. Četiri minute prije završetka kuhanja dodajte brokulu. Ocijedite i prelijte hladnom vodom. Limunov sok pomiješajte s tjesteninom i brokulom. Feta sir narežite na kockice, a mini rajčicu prepolovite. Ocijedite artičoku dodatno na kuhinjskom ubrusu kako bi se odstranio višak ulja. Artičoku prepolovite, tjesteninu, feta sir, mini rajčicu i masline dodajte u posudu. Pomiješajte s trima žlicama maslinova ulja te začinite solju i paprom. Prije konzumiranja ostavite salatu sat vremena da se svi sastojci sjedine.
Od sastojaka prije kuhanja pripremite sljedeće (za 4-6 porcija):
• 250 g dmBio tjestenine • 2 l povrtnog temeljca • 150 g cvjetova brokule • 4 žlice limunova soka • 150 g feta sira • 150 g mini rajčica • 150 g artičoka u ulju • 1 šaka crnih maslina • 3 žlice maslinova ulja