Mekane i sočne iznutra, a zlatno žute na površini, slastice koje obilježavaju karnevalske dane jednostavno su neodoljive.
Dok se najmanji maskiraju i kreću u pohod na krafne u susjedstvu, oni malo veći svoje će krafne radije potražiti u jednoj od obližnjih pekarni. Izbor je velik i izazov je pronaći mjesto gdje se stvaraju i prodaju najmekše i najukusnije krafne. No, mi ćemo vam pomoći!
Dobra krafna prije svega mora biti svježa. Topli okus dizanog tijesta i punjenja koje se otapa u ustima teško je nadmašiti, a dobra krafna taj uvjet mora zadovoljiti. Što se tiče punjenja, sladokusci će istaknuti da su domaće krafne u prošlosti bile šuplje u sredini pa se kušaču ostavlja izbor hoće li u sredinu dodati slatki namaz, čokolada ili džem ili će ju jesti baš takvu, praznu uz malo šećera u prahu. S druge strane, inspirirajući se trendovima slastičarstva i pekarstva, na našim prostorima sve su popularniji američki Donuti koji su ili preliveni slatkim umakom ili imaju punjenje po cijeloj dužini kruga. No, moramo priznati, old school krafne, s klasičnim punjenjem u sredini su nam ipak nekako najdraže i za naše podneblje idealne.
LJUBAV NA PRVI GRIZ
Ove sezone, odabrali smo tri krafne pobjednice premium okusa i originalne recepture. Božanstveni su to okusi koji intrigiraju nepce pri svakom zagrizu.
Ljubav na prvi griz, tako bismo opisali krafne s namazom od marelice. Zlatno žuta krafna sa svjetlijim prstenom po sredini i slatkim posipom, šećerom u prahu, po gornjem dijelu čini ovu klasičnu krafnu prvim izborom svih krafnoljubaca. Tradicija se pri izradi ovog ukusnog jela poštuje. Dizano tijesto se prži u dubokom ulju s obje strane i tako se postiže prepoznatljiv izgled. Obožavamo ih u svakom obliku, a posebno kad su svježe. U omiljenim PAN-PEK pekarnicama poštuje se to načelo pa su krafne peku od jutra do mraka, kako bi kupci imali prilike u svako doba dana kupiti svježe krafne s prepoznatljivim Podravka namazom od marelica.
U TRENU POPRAVLJA DAN
Nismo upoznali još osobu koja bi mogla reći „Ne“ čokoladnim krafnama. Dok je tijesto lagane, spužvaste konzistencije i mekane sredine, čokolada ispunjava svaki dio slasne čoko krafne. Glazura od čokolade i punjenje bogato neodoljivom tekućom čokoladom čine ovu poslasticu top izborom, koji u trenu popravlja dan.
Ništa bez Lino Lade, još jednog Podravkinog herojskog okusa. Svi će se složiti da krafna prelivena bijelom čokoladom, koja je u unutrašnjosti ispunjena Lino Lada namazom od lješnjaka, izaziva zazubice svakome. Nemoguće im je odoljeti, posebno kada vas mame iza pulta PAN-PEK pekarnica diljem Hrvatske.
Ove sezone PAN-PEK ima posebno iznenađenje za svoje kupce povodom pokladnih dana. Akcija traje do 21.2., posljednjeg dana maškara, a krafnoljupci će imati prilike kupiti veća pakiranja krafni, od 6 ili 12 komada. Neka vaše pokladnice donesu sreću i veselje u vrtiće, škole, urede i u vaš dom. Zašto biste proveli sate i sate kod štednjaka kada okus izvrsnih krafni možete imati već sada, istog trena?