Kako kaže vlasnik jednog restorana u Glasgowu, garancija za jako vrući spoj je njegovo novo jelo nastalo miješanjem dvaju jakih afrodizijaka – curryja i čokolade.
Johnnie Ginda, vlasnik restorana, osmislio je jelo Nakodari, koje će plasirati na samo Valentinovo, ali će ostati u stalnoj ponudi i nakon praznika ljubavi.
Nakodari je srednje ljuto jelo od velikih škampi i čokoladnog curryja koje se servira s kruhom od jagoda i čokolade i košta 16,95 funti.
Jelo je dobilo ime po rodnom selu vlasnika restorana u Punjabu. Njegov pradjed je osmislio jelo, a njegovi potomci su ga usavršili.
''Samo troje ljudi poznaje ovaj obiteljski recept – ja, moj otac i glavni kuhar, kojem u ugovoru stoji da ovu tajnu ne smije otkriti'', kaže Ginda.
''Vjerujem da smo prvi restoran u Britaniji koji nudi čokoladni curry.''
''Koristimo tamnu čokoladu s 85 posto kakaa koja kuhanjem poprilično potamni, ali ima odličan okus. Svatko tko kuša ovo jelo odmah se osjeća bolje...''