Naime, ljudi koji jedu tanjur juhe prije redovitog ručka, vjerojatno će u konačnici unijeti 20 posto manje kalorija u organizam nego što bi to učinili da nisu pojeli juhu.
Iako je poznato da se tekućina prazni puno brže nego krute tvari iz organizma, tajna juhe je u njezinoj teksturi. Ona se ipak zadržava duže nego voda ili sok koji ste popili, a samim time daje želucu osjećaj punosti zbog čega osjećamo sitost duže vremena.
Bolja je nego smoothie
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/c21afd00-9255-11eb-8545-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Još jedna stvar koja daje prednost juhi ispred smoothija, juha se jede polako žlicom, a brojne ranije studije su pokazale kako sporije jedenje vodi osjećaju zadovoljstva i konzumiranju manje količine kalorija.
A ako želite jedan obrok u potpunosti zamjeniti juhom, onda se preporučuju zdrave guste juhe poput one od bundeve.