Pivo. Omiljeno ljetno osvježavajuće piće većine Hrvata! Hranjivo, ukusno, dostupno... Piju ga gotovo svi, a hladno iz frižidera fantastično gasi žeđ. No, znamo li što točno to žuto zlato krije? Nutricionistica Diana Gluhak barata činjenicama koje nisu široko dostupne.
"Ima najmanji udio alkohola i često se smatra tekućom hranom. Kad gledamo kalorijski unos, pivo ima jednako kalorija kao i mlijeko, no njega trebamo konzumirati uglavnom uz obrok po nekakvim preporukama. Preporuka za muškarce je 1-3 serviranja, žene do 2, a jedno serviranje pive je zapravo 3 dcl."
Takve doze, kaže, uz pravilno 'korištenje', ne bi trebale ostaviti nekih pretjeranih posljedica. No, koliko je pive potrebno ljudima da ih za ovih ljetnih dana osvježi?
Trebali bi se držati doze od čaše, dve - želite li izbjeći mamurluk koji se javlja otprilike 12 sati od konzumacije. Jesu li pivski trbuh i B vitamin iz pive zablude? Pogledajte cijeli prilog u videu
Pročitajte još:
- Iako se u reklamama oglašava kao bezalkoholno, svako takvo pivo zapravo ima alkohola u sebi
- Znanstvenici otkrili: dvije krigle piva rješavaju glavobolju bolje od analgetika
- Osjećate preskakanje srca? Možda ste popili koju pivicu previše
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!