Svjetski poznati trener i nutricionist Lee Malins u intervjuu za Metro savjetovao je koju je hranu najbolje jesti u periodu jesenskih mjeseci, a sve kako bismo organizam pravilno pripremili za hladne zimske dane.
Bundeva Bundeva je prepuna karotenoida koji pomažu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala. Osim toga, bogata je željezom, cinkom i vlaknima.
Jabuka Jabuka je apsolutna klasika kada je riječ o zdravoj prehrani. Osim što sadrže kalcij i vitamin C, koji su prijeko potrebni za zdravlje kostiju i jačanje imuniteta tijekom hladnijeg vremena, vlakna u ovom supervoću pomažu u očuvanju zdrave probave te su prepune antioksidansa.
Orah Jezgre oraha pune su masti koje su dobre za naše srce, a i veoma su hranjive. Orah je dobro konzumirati kao grickalicu ili međuobrok tijekom prijepodneva ili poslijepodneva.
Brusnica Ove malene bobice odličan su izvor antocijanina, antioksidansa koji pomažu zdravlju srca. Antocijanin se nalazi i u crnom vinu te u čaju.
Smokva Smokve sadrže podosta vlakana, koja iz našeg tijela izvlače toksine, a prepune su i kalija, koji dokazano pomaže u kontroliranju previsokog krvnog tlaka.
Vezani članci:
arti-201109090903006 arti-201109080964006 arti-201109061066006