Kolesterol je zapravo alkohol koji je potreban za normalno funkcioniranje organizma, ali prevelike količine mogu zakrčiti naše krvne žile i dovesti do niza komplikacija. Ništa što je previše nije dobro, zato pripazite na sljedeće:
1. Smanjite unos zasićenih masti

Teška i masna hrana pospješuju hvatanje kolesterola na stijenkama krvih žila. Izbjegavajte trans-masne kiseline koje se nalaze u prerađenoj i prženoj hrani, suhomesnatim proizvodima, pekarskim proizvodima, raznim margarinima i grickalicama.
2. Jedite nemasno meso
Ribu, juneće meso, govedinu, teletinu, kuhanu janjetinu i meso divljači.
3. Pijte isključivo mlijeko sa niskim udijelom masti
Ovo vrijedi za sve mliječne proizvode.
4. Alkohol konzumirajte u umjerenim količinama

Ne preporučuje se više od dve čaše alkohola dnevno i to najbolje vina ili piva.
5. Redovito se krećite
Hodajte, šetajte, plivajte, vozite bicikl. Odvojite dnevno barem pola sata za kretanje ako imate sjedilački posao.
6. Koristite vitamin E
Vitamin E obnavlja organizam i pomaže kod oporavljanja zasićenih arterija zbog visokog kolesterola, šećera u krvi ili pušenja.
7. Pijte pivo

Kalcij iz pivskog kvasca, vitamin C i vitamin B 6 također se dobro bore protiv kolesterola, baš kao i jabučni ocat.
8. Koristite kokosovo, sezamovo ili ulje lana
Hranu pripremajte na kokosovom, sezamovom ili ulju lana koje imaju mnogo ljekovitih svojstava.
9. Koristite riblje ulje
Riblje ulje u sebi sadrži polonezasićene masne kiseline koje naše arterije jako vole pa se preporučuje konzumirati ga svakodnevno.