Karfiol za bogat stol! /

Od juhe do deserta: Tri bezglutenska, keto recepta sa cvjetačom

Image
Foto: www.profimedia.hr

Cvjetača spada među najzdravije povrće i trebalo bi je što češće imati na tanjuru. Zahvaljujući neutralnom okusu i teksturi od nje se mogu pripremati brojna jela - od priloga, preko glavnog jela do deserta. Ako ne znate što kuhati za vikend, inspirirajte se klikom na SLJEDEĆA

23.11.2019.
8:58
www.profimedia.hr
VOYO logo

Njoki od cvjetače

Sastojci:

  • glavica cvjetače
  • 4 žlice krumpirovog škroba
  • šalica brašna od tapioke ili zobenog brašna
  • žlica maslinovog ulja
  • sol

Postupak:

Skuhajte cvjetove cvjetače u kipućoj posoljenoj vodi,  posušite ih u čistoj kuhinjskoj krpi, stavite ih u blender te dodajte maslinovo ulje i blendajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.

Izlijte smjesu na radnu površinu te dodajte suhe sastojke - škrob i brašno pa umijesite tijesto. Prebacite tijesto na površinu koju ste posuli brašnom od taipoke ili zobi i napravite njoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotove njoke stavite u kipuću vodu na par minuta. Gotovi su kada isplivaju na površinu.

Želite li im okus dodatno obogatiti, tostirajte ih u tavi na nekoliko kapi maslinovog ulja, dok ne dobiju svijetlo smeđu koricu.

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/3
race of
7. I 8. OŽUJKA NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
BRZO I JEDNOSTAVNO /

Kardiokirurg predlaže da testom pratite zdravlje srca: 'Inače ne možemo popraviti'

Još iz rubrike