Namirnica koju sigurno ne jedete, a odlična je za kosti, srce i kolesterol

Kada govorimo o zobi, treba naglasiti da je riječ o ljekovitoj namirnici iznimne nutricionističke vrijednosti koju jamči sastav samog zrna zobi.

4.8.2014.
15:04
VOYO logo

Iz oljuštenih zrna zobi dobiva se lako probavljiva hrana za djecu i bolesnike. Ta biljka iz porodice trava postaje vrlo važna biljka za čovjekovu ishranu zato što ima veliku hranjivu vrijednost i najviše masnih kiselina koje su raspoređene u savršenom omjeru.

Jasmina Vrbanec, nutricionistica, istaknula je sljedeće: 'Zrno zobi najbolji je izvor kalcija među žitaricama te bitno pridonosi zdravlju zubi i kostiju. Neobično je važna u dijetalnoj ishrani, jer u sebi sadrži sve važnije vitamne i minerale. Beta-glukani u zobi snižavaju kolesterol u krvi i time smanjuju opasnost od bolesti srca i krvnih žila'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se koristiti kao prilog, u kombinaciji s povrćem u salatama i varivima ili kao nadjev za perad. Kuhana zob može se dodati narezanim rajčicama, krastavcima i luku, preliti sa salatnim preljevom, posipati svježe narezanim začinskim biljem poput peršina i metvice i dobit ćete osvježavajuću salatu, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo