dobra strategija /

Ljuta hrana zavarava mozak i pomaže nam da smanjimo unos soli

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim što ima utjecaja na mozak, ljuta hrana pomaže nam očuvati zdravlje jer jača naš imunitet

19.1.2018.
9:37
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Najlakši način da smanjite unos soli u organizam i poboljšate svoj zdravlje je da zaljutite svoju hranu. Studija objavljena u American Heart Association Journal pokazala je da ljudi koji jedu ljuću, a manje slanu hranu imaju niži krvni tlak.

"Znanstvenici su otkrili kako ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom, no što je, što u biti znači da unosite u tijelo manje soli. Stručnjaci smatraju kako je ovo dobra strategija za izbacivanje viška soli iz prehrane", stoji u članku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše soli može dovesti do visokog tlaka, bolesti bubrega, bolesti srca i moždanog udara. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo