zdrav i aromatičan /

Kim - moćan začin koji bismo odmah trebali uvrstiti u prehranu

Image
Foto: Pexels

Teglica ili vrećica kima možda stoji zaboravljena i u vašem kuhinjskom ormariću. S obzirom da kim višestruko dobro djeluje na zdravlje, trebalo bi ga svakodnevno koristiti. Klikom na SLJEDEĆA otkrijte zdravstvene prednosti kima

20.8.2019.
11:17
Pexels
VOYO logo

Čuva jetru

S obzirom da pomaže u jačanju imuniteta, poboljšava probavu, čuva zdravlje srca i potiče gubljenje kilograma trebalo bi ga češće konzumirati. Prema novijoj znanstvenoj studiji, objavljenoj u časopisu Human & Experimental Toxicology, kim snižava masnoću jetre.

Znanstvenici su glodavce koji su imali masnu jetru izložili mirisu kima na četiri tjedna, dok kontrolnu skupinu nisu. Kod miševa koji su bili izloženi spoju kuminaldehidu uočeno je smanjenje loših masnoća u organizmu. Preporučuje se nekoliko kapi eteričnog ulja kima svakodnevno nakapati u difuzor ili kao začin kim koristi u jelima, piše Woman's World

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
POTREBAN JE OPREZ /

Nove studije otkrile neočekivane učinke ibupforena: 'Posavjetujte se s liječnikom'

Još iz rubrike