Ako želite smanjiti rizik od obolijevanja od raka - potpuno prestanite piti alkohol, i zaboravite kobasice i salamu. Svjetski fond za istraživanje raka izdao je nove preporuke - koje, kažu - mogu smanjiti rizik za čak 40 posto.
I još jedna važna vijest za zdravlje - u ogromnoj studiji provedenoj na pola milijuna ljudi - Kinezi su potvrdili ono što već odavno znamo - da su jaja itekako korisna za zdravlje.
No, nemojte ih jesti s kobasicama - jer one
povećavaju rizik od raka.
Svjetski fond za zaštitu od raka izdao je nove preporuke - u
kojima kaže: želite li smanjiti rizik od raka za 40% -
izbacite iz prehrane i kobasice i salame, sve brzo, masno,
alkohol i slatka pića. Ali, manje crvenog mesa - više
vježbanja - preporuke su koje su svi čuli, ali rijetki poslušali.
"Kada bismo prakticirali ove preporuke da jedemo dosta voća povrća, ribe, manje zasićenih masti, a da izbjegavamo sol i bijelo brašno to bi svakako pridonjelo smajenjeu kardiovalskularnih bolesti, a prije svega moždanog udara", kaže predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KB Sveti Duh, kardiolog Edvard Galić.
Pročitajte još:
- Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje, a čuva i srce i krvne žile
- Vitamin B12 u hrani: održite svoj um oštrim
- 10 namirnica koje nikada ne biste smjeli jesti
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!