Jaja nikad ne držite u vratima hladnjaka

Jaja su jeftina, zdrava i jednostavna za pripremu, no tijekom ljeta ipak treba pomnije paziti da su svježa i zdrava. Donosimo vam nekoliko savjeta za njihovo čuvanje, čišćenje i pripremanje.

31.5.2011.
15:33
VOYO logo

Prije nego ih kupite, otvorite kartonsku ambalažu i provjerite jesu li jaja prljava i cijela.

Kako ih čuvati? Držite ih u hladnjaku u originalnoj ambalaži. U kartonu će se najbolje sačuvati ljuska, spriječit će se isušivanje tipično za hladnjak i prodor mirisa. Držite ih na polici hladnjaka, gdje je hladnije, a ne u vratima, gdje se najčešće nalaze plastični spremnici za jaja i gdje je temperatura viša nego na bilo kojoj polici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201102220580006Pranje Nakon što se upotrijebili ili pospremili jaja, operite ruke i radnu površinu koristeći sredstvo za pranje posuđa.

Serviranje Jela s jajima servirajte brzo nakon pripreme. Nikako ih ne nudite nakon dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema Starija jaja iz hladnjaka koristite za kolače koji se peku na visokim temperaturama ili ih kuhajte na tvrdo za doručak. Zdravstveni stručnjaci u pravilu preporučuju da se jaja potroše tri do pet tjedana od trenutka kupnje. Ohladite Ostatke obroka u kojem su jaja brzo pospremite u hladnjak, a ako ih ne pojedete, bacite ih najkasnije za tri dana.

Vezani članci:

arti-201007160491006 arti-201103110725006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo