Jestivo ili ne? /

Istražili smo kako boljom organizacijom možemo što manje bacati hranu

Među bačenim namirnicama su često i one kojima istekne rok trajanja, no još su dobre za konzumaciju

20.9.2018.
10:01
VOYO logo

U Hrvatskoj se na godinu baci 380 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok istodobno dio građana gladuje. Polovinu te hrane bacaju - kućanstva

Hrana kojoj je istekao rok - ne smije se donirati, no ona pred samim istekom roka trajanja - sigurna je za korištenje. Hrana poput mesa, jaja i mliječnih proizvoda s oznakom "upotrijebiti do" najrizičnija je za upotrebu nakon otisnutog datum, no ništa se ne bi trebalo dogoditi ni nekoliko dana nakon toga. 

Istraživanje Hrvatske agencije za hranu pokazuje da 77 % ispitanika neće pojesti hranu nakon isteka roka trajanja, dvije trećine ne razlikuje oznake "upotrijebiti do" i "najbolje upotrijebiti do", no polovina ih ipak ne baca hranu. 

Boljom organizacijom hladnjaka i racionalnijom kupnjom, u konačnici ćemo manje morati vagati je li nešto još uvijek jestivo ili nije. Pogledajte cijelu priču u videu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
POTREBAN JE OPREZ /

Nove studije otkrile neočekivane učinke ibupforena: 'Posavjetujte se s liječnikom'