Doznajte zbog čega je rajčica supernamirnica

Osim što je ukusna, rajčica ima mnogo nutritivnih vrijednosti, a jedna koja se posebno izdvaja je ta da obiluje likopenima, koji, između ostalog, pomažu i u održavanju mladolikog izgleda.

31.7.2012.
8:07
VOYO logo

Na stranu izgled, neke studije su otkrile da likopen može smanjiti rizik od raka prostate.

No, to nije ni približno sve. Rajčice su bogate vitaminom C, vitaminom A, kalijem i vlaknima.

Jedna rajčica srednje veličine ima 95 posto vode i 22 kalorije. Jedna šalica soka od svježe rajčice pokriva 57 posto dnevne potrebe za vitaminom A te gotovo osam posto dnevne potrebe za vlaknima.

A ako ste se pitali kakva je rajčica bolja, kuhana ili sirova, evo odgovora stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Likopeni su koncentriraniji u kuhanoj rajčici, dok sirova rajčica više obiluje vitaminom C', kaže nutricionistkinja Cheryl Forberg, piše huffingtonpost.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
DUBOKO NESRETNI /

Psihologinje otvoreno: 'Ovo su znakovi da ste nezadovoljni vlastitim životom'