Borovnice tope trbušno salo

Nova studija sa štakorima pokazuje da prehrana bogata borovnicama utječe da životinje izgube trbušno salo, te osjete druge zdravstvene koristi poput smanjenog kolesterola i bolje razine glukoze.

20.7.2010.
16:14
VOYO logo

"Neka poboljšanja su došla čak i ako su štakori uz borovnice i dalje jeli vrlo masnu hranu," rekao je voditelj istraživanja E. Mitchell Seymour, sa Sveučilišta Michigan.

Istraživanje sugerira da vrlo snažno antioksidativno djelovanje borovnica može uzrokovati promjene u načinu na koji tijelo sprema i probavlja glukozu ili šećer za energetske potrebe čime se smanjuje rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

"Dobro je istraženo povoljno djelovanje voća i povrća, a naša studija o borovnicama pokazuje da da kemijski spojevi koji se prirodno nalaze u njima poput antocijanina mogu znatno popraviti zdravlje," rekao je znanstvenik Steven Bolling, također sa Sveučilišta Michigan.

Prethodni članci:

arti-201007130232006 arti-201003230080006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

T.T.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
UTJEČE NA KVALITETU ŽIVOTA /

Liječnici objasnili kako prepoznati poremećaj važne žlijezde: 'Nekad nema simptoma'