Borovnice tope trbušno salo

Nova studija sa štakorima pokazuje da prehrana bogata borovnicama utječe da životinje izgube trbušno salo, te osjete druge zdravstvene koristi poput smanjenog kolesterola i bolje razine glukoze.

20.7.2010.
16:14
VOYO logo

"Neka poboljšanja su došla čak i ako su štakori uz borovnice i dalje jeli vrlo masnu hranu," rekao je voditelj istraživanja E. Mitchell Seymour, sa Sveučilišta Michigan.

Istraživanje sugerira da vrlo snažno antioksidativno djelovanje borovnica može uzrokovati promjene u načinu na koji tijelo sprema i probavlja glukozu ili šećer za energetske potrebe čime se smanjuje rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je istraženo povoljno djelovanje voća i povrća, a naša studija o borovnicama pokazuje da da kemijski spojevi koji se prirodno nalaze u njima poput antocijanina mogu znatno popraviti zdravlje," rekao je znanstvenik Steven Bolling, također sa Sveučilišta Michigan.

Prethodni članci:

arti-201007130232006 arti-201003230080006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

T.T.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo