Žuta šljiva posebna je sorta šljiva, posebna po nutritivnim vrijednostima kojima obiluje. Mi smo za vas izdvojili zašto je zdravo jesti žute šljive.
Žuta šljiva (lat. Prunus salicina) jedna je od najranijih sorti šljiva u svijetu, a sve se češće uzgaja i kod nas. Najviše se uzgaja na području istočnog Tajvana gdje raste među rižinim poljima.
Drvo žute šljive inače je u pravilu manjeg do srednjeg rasta. Što se tiče plodova, plodovi žute šljive mnogo su veći od obične šljive, dok im sam okus i nije toliko drugačiji. Ima debelo i vrlo sočno meso, pomalo slatkastog okusa.
Ova sorta šljiva bogata je nutritivnim vrijednostima, posebno vitaminima zahvaljujući kojima pomaže u očuvanju našeg zdravlja. Regulira rad crijeva, olakšava probavu, ubrzava metabolizam te pomaže pri u rješavanju neželjenih kilograma.
Redovito konzumiranje žute šljive znatno djeluje na mršavljenje i detoksikaciju organizma. Osim vitamina, žuta šljiva sadrži velike količine željeza, kalcija, natrija i vlakana, također važnih za zdravlje tijela.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!