Zamrzavanje namirnica pridonosi očuvanju njihove svježine, kvalitete i roka trajanja, a upravo je povrće hrana koju najčešće čuvamo. Zato smo za vas izdvojili savjete za pravilno zamrzavanje cvjetače.
Zamrzavanje će sačuvati teksturu povrća i tako omogućiti da je dugo držite u svom zamrzivaču. No, prije samog stavljanja u zamrzivač, cvjetaču je potrebno pripremiti. Naime, cvjetaču je najprije potrebno dobro očistiti, ukloniti svo lišće te oprati u hladnoj vodi.
Na zamrzavanje se smije stavljati samo zdrava i svježa cvjetača kako ne bi došlo do kvarenja. Odstranjeno lišće također možete spremiti na led, a kasnije ga iskoristiti za salatu ili juhu.
Prije zamrzivanja dobro bi bilo da cvjetaču izblanširate kako prilikom ponovnog odmrzavanja ne bi došlo do gubitka vitamina i minerala. Nakon blanširanja, oštrim nožićem cvjetaču odvojite na nekoliko manjih cvjetova te ih spremite u posebne vrećice za zamrzavanje. Tako spakirana, cvjetača u zamrzivaču može provesti i do nekoliko mjeseci, a ostat će svježa i ukusna.