začinsko bilje /

Začinsko bilje u kuhinji: kako održavati začinsko bilje u kuhinji?

Image
Foto: Pixabay

Uzgoj začinskog bilja u kuhinji ne samo da će uljepšati Vaš kutak kuhinje već će i obogatiti jela aromom svježeg i domaće uzgojenog bilja.

27.4.2019.
18:46
Pixabay
VOYO logo

Uzgoj začinskog bilja u kuhinji ne samo da će uljepšati Vaš kutak kuhinje već će i obogatiti jela aromom svježeg i domaće uzgojenog bilja. Kuhinja je mjesto najljepših druženja, a vaše će biljke sigurno biti jedna od tema večeri.

Začinsko bilje u kuhinji uspjet će u prozračnim te svjetlom bogatim mjestima. Bit će vam potrebna zemlja za cvijeće koju ćete pomiješati s pijeskom u omjeru 3:1 ili jednostavno upotrijebite zemlju koja se inače koristi za uzgoj kaktusa, budući da ona već sadrži pijesak. Tegle s drenažnim otvorom na dnu neka budu promjera od 15 centimetara ili više jer će biljka imati više prostora za rast i samim time će davati više plodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinsko bilje u kuhinji nije dobro pretjerano zalijevati, već samo kada je zemlja na površini tegle potpuno suha. Ljeti su potrebe za vodom veće zbog visokih temperatura. Pretjerate li s vodom, kvaliteta i aroma plodova začinskog bilja bit će manja. Temperatura koja pogoduje zdravom rastu biljaka iznosi od 16 do 21ºC. Noćne temperature trebale bi biti 12ºC manje nego dnevne. Začinsko bilje koje često krasi kuhinjske površine spremajući najbolje za ukusna jela su ružmarin, peršin, origano, metvica, lovor, bosiljak i kadulja.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo