Za svaku hranu postoji određena idealna temperatura koja se ne bi smjela prelaziti, a mi vam donosimo savjete za održavanje pravilne temperature u hladnjaku.
Temperatura u hladnjaku po pravilu ne bi smjela prelaziti pet stupnjeva Celzijusa. Svaka veća temperatura pogoduje razvoju bakterija koje mogu pridonijeti bržem kvarenju hrane.
Mnogo ovisi i o tome koju hranu u hladnjaku držite. U slučaju da u hladnjaku čuvate isključivo meso, temperaturu slobodno smanjite do tri stupnja Celzijusa. Naime, meso je najosjetljivija namirnica te je najpodložnije kvarenju, posebno u ljetnim mjesecima kada su temperature mnogo više nego u ostatku godine.
Važno je naglasiti da se vruću i toplu hranu ne smije stavljati u hladnjak jer bi se mogao pokvariti. Za spremanje hrane u hladnjaku najbolje su zatvorene plastične posude koje će dugo očuvati svježinu i kvalitetu namirnica.
Temperature u hladnjaku preporučuje se provjeravati na dnevnoj bazi kako biste spriječili kvarenje ili propadanje spremljene hrane. Vodite računa i o tome da su donje police najhladnije pa je upravo to idealno mjesto za čuvanje mesa, ribe i gotovih jela s kratkim rokom trajanja.