PRAVILA REGULACIJE TEMPERATURE /

Temperatura u hladnjaku: savjeti za čuvanje hrane u hladnjaku

Image
Foto: Pixabay

Idealna temperatura u hladnjaku mnogo ovisi i o hrani koju držite u njemu, a posebno je osjetljivo meso

1.12.2017.
10:43
Pixabay
VOYO logo

Za svaku hranu postoji određena idealna temperatura koja se ne bi smjela prelaziti, a mi vam donosimo savjete za održavanje pravilne temperature u hladnjaku.

Temperatura u hladnjaku po pravilu ne bi smjela prelaziti pet stupnjeva Celzijusa. Svaka veća temperatura pogoduje razvoju bakterija koje mogu pridonijeti bržem kvarenju hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo ovisi i o tome koju hranu u hladnjaku držite. U slučaju da u hladnjaku čuvate isključivo meso, temperaturu slobodno smanjite do tri stupnja Celzijusa. Naime, meso je najosjetljivija namirnica te je najpodložnije kvarenju, posebno u ljetnim mjesecima kada su temperature mnogo više nego u ostatku godine.

Važno je naglasiti da se vruću i toplu hranu ne smije stavljati u hladnjak jer bi se mogao pokvariti. Za spremanje hrane u hladnjaku najbolje su zatvorene plastične posude koje će dugo očuvati svježinu i kvalitetu namirnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature u hladnjaku preporučuje se provjeravati na dnevnoj bazi kako biste spriječili kvarenje ili propadanje spremljene hrane. Vodite računa i o tome da su donje police najhladnije pa je upravo to idealno mjesto za čuvanje mesa, ribe i gotovih jela s kratkim rokom trajanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo