Sušeni ružmarin začinsko je bilje koje možemo koristiti kao dodatak mnogim jelima kada god poželimo. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za sušenje ružmarina u nekoliko koraka.
Ružmarin se danas smatra najzdravijim mediteranskim začinom, a može se uzgajati i za dobivanje eteričnog ulja. Zbog aromatičnog mirisa i specifičnog okusa, ružmarin svakom jelu daje osvježavajuću aromu. Možemo ga čuvati na različite načine, a najjednostavnije je sušenje. Sam postupak sušenja ružmarina nije zahtjevan ni kompliciran.
Ružmarin je najprije potrebno dobro oprati, a zatim ga staviti na papir za pečenje. Začinsko bilje stavljamo u hladnjak na 10-ak dana, a nakon sušenja ružmarin je najbolje čuvati u zatvorenoj vrećici. Idealno mjesto za držanje sušenog ružmarina je hladno i nešto mračnije mjesto u kuhinji ili podrumu.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!