Šipak voće, nekima poznatije kao nar, zaista ubija rak, ali šipak voće nije nam baš često je na dohvat ruke pa vrijeme kada ga ima treba iskoristiti. U nastavku pročitajte što sadrži šipak voće.
Nar ili šipak je voće bogato antioksidansima,
vitaminima i mineralima što ga čini supernamirnicom u službi
zdravlja i uljepšavanja tijela.
Bogat je izvor vitamina, minerala i antioksidansa.
Nar voće obiluje vitaminima C, K B5 (folna kiselina), B9, A i
E.
Koštice šipka izvor su vlakana, a obiluje i kalijem, kalcijem i
željezom.
Šipak voće ima snažna antibakterijska, antivirusna i antikancerogena svojstva. Sadrži više antioksidansa od brusnice, aronije, borovnice, naranče, zelenog čaja i crnog vina.
Šalica njegovih plodova ima: 3 grama proteina, 7 grama vlakana, vitamina C 30% RDA, vitamina K: 36%, vitamina B9 16% RDA, kalija 12% RDA.
Osim što jača imunitet sprječavajući djelovanje virusa i
bakterija, šipak voće sprječava nastanak tumorskih stanica,
naročito tumora prostate i dojke.
Sprječava nastanak plaka na zubima, štiti od moždanog i srčanog
udara, snižava kolesterol i krvni tlak.
Šipak voće povoljno djeluje kod dijabetesa, u
borbi protiv anemije i bolesti srca, a štiti od Alzheimerove
bolesti, usporava starenje, uspješno se bori protiv bakterija
poput Escherichie coli, Candide i brojnih drugih.