Sijanje rajčice odvija se direktnom sjetvom ili proizvodima iz rasada. Rajčicu sijati možete direktno u lončanice, lijehe ili tresetne kocke, a važno je znati da direktna sjetva rajčice zahtijeva unaprijed grijan prostor.
Ako se rajčica sije u redove razmak između redova mora biti 4-5 centimetara, a razmak od sjemenke do sjemenke mora biti 2 centimetra. Vrijeme sijanja rajčice ovisi o regiji.
Tako se u južnim, toplijim krajevima rajčica sije već krajem ožujka za ranu proizvodnju na otvorenom, a u hladnijim krajevima sijanje rajčice obavlja se od sredine travnja do početka svibnja.
Berba rajčice uvijek se obavlja 90-120 dana nakon sijanja rajčice, a rajčica koja se bere zelena, naknadno dozre i kao takva se koristi u prerađivačkoj prehrambenoj industriji za kiseljenje.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!