Šipak ili nar voćke su koje nude pregršt beneficija za zdravlje. Šipak je prepun vitamina koji se bore protiv prehlada, infekcija i bakterija, ali mnogi ga zaboravljaju zbog načina na koji se jede i čisti.
Upravo zato mnogi ne znaju kako rezati šipak jer ga najviše konzumiraju kao kupovni čaj. Međutim, konzumacijom pravog šipka primijetit ćete pravu razliku.
Kako rezati šipak?
Nakon što posadite nar imate dvije godine za formiranje oblika. Potrebno je odabrane izdanke skratiti na pola metra kako bi se osigurala izdašna rodnost. Treća godina pravo je vrijeme za naučiti kako rezati šipak u punom smislu odnosno kako obaviti rezidbu.
Orezivanje šipka potrebno je raditi svake godine kako bi se postigao oblik i omogućio normalan rast. Najbitnije je omogućiti dovoljno svjetlosti unutrašnjosti biljke. Bitno je znati kako rezati šipak kako biste u te četiri godine postigli pravi oblik i omogućili naru da maksimalno urodi.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!