Rajčica potječe iz Južne Amerike, a iako se gotovo uvijek konzumira kao povrće, botanički gledano rajčica se klasificira kao voće. Grapolo rajčica odličan je izbor za sve one koji vole tradiciju, klasiku i sočan okus koji pristaje uz mnoga jela ili kao snack.
U proizvodnji rajčica grapolo, često sve vrvi od bumbara jer netko mora oprašivati cvjetove rajčica, kako bi narasli plodovi a to najbolje radi upravo bumbar.
Rajčice grapolo odlično uspijevati na balkonu pa ih možete i sami uzgojiti, no pritom morate zadovoljiti određene uvjete kako bi dobili plod punog okusa i mirisa.
Rajčicama je za uzgoj potrebno dosta sunca, neka ga ima minimalno 6-8h dnevno.
Pažljivo odaberite posude u kojem ćete posaditi biljku i rajčici osigurajte dovoljno velike tegle. Neka budu dubine barem 20-25 cm jer će i rajčica bolje rasti. Rajčicu grapolo obavezno redovito zalijevajte, no nemojte pretjerivati.
Uz stablo rajčice zabijte drveni kolac kako bi joj osigurali potporu. Rajčicu svakako uberite čim primijetite da je zrela, tako ćete potaknuti rast novih plodova, a u rajčici grapolo, naravno najbolje je uživati odmah.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!