sjetva /

Proljetna sjetva povrća: savjeti za proljetnu sjetvu povrća

Image
Foto: Pixabay

Proljetna sjetva povrća traje tri mjeseca, u ožujku, travnju i svibnju. Evo koje se biljke sade u proljeće

18.3.2019.
13:05
Pixabay
VOYO logo

Proljetna sjetva povrća- Ožujak
Proljetna sjetva povrća započinje tijekom ožujka u zaštićenim prostorima kada je vrijeme za sadnju presadnica rajčice, patlidžana, paprike i krastavaca. Za bolji i kvalitetniji prinos postavlja se folija za malčiranje, a presadnice se njeguju pravilnim zalijevanjem, prozračivanjem i ishranom. Provodi se zaštita povrća od bolesti i štetnika. Na otvorenom prostoru siju se bob-mahunar, cikla, grašak, pastrnjak, mrkva, peršin, šparoga, crni korijen, blitva, rotkva, rotkvica, špinat. Na otvorenom polju sade se kupus, kelj i salata.

Proljetna sjetva povrća - Travanj
Tijekom travnja provodi se priprema presadnica za izlazak na polje što znači često provjetravanje i snižavanje temperature u plastenicima. Prihranjuje se ranije sađeno povrće. Na otvorenom prostoru siju se brokula, cikla, mahuna, mrkva, krastavci, lubenice, dinja, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, tikvice, podzemna koraba, rotkva, rotkvica, špinat, crni korijen, kupus, kelj, korabica, šparoga, poriluk, salata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proljetna sjetva povrća - Svibanj
U svibnju se siju peršin, cikla, poriluk, mahuna, mrkva, krastavac, brokula, kupus, kelj-pupčar, cvjetača, podzemna koraba, rotkva, tikvice, korabica, crni korijen, salata i kukuruz. Sade se rajčica, patlidžan, celer, krastavci tikvice , salata. Provodi se zaštita protiv svih nametnika na povrću

Tu su još i mnoge biljke koje nismo spomenuli, a o kojima ćemo detaljnije govoriti drugom prilikom, ali ​proljetna sjetva povrća je sadnja koja obuhvaća najveći broj povrtlarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo