Bojanje uskršnjih pisanica u mnogim je obiteljima tradicija koja se ne zaboravlja. Većina umjesto prirodnih boja za jaja koristi umjetne, jestive boje, od kojih mnoge sadržavaju naftne derivate, pa čak i katra.
Neke jestive boje kao što je crvena koriste kiselinu životinjskog podrijetla koja se smatra bezopasnom, no unatoč tome, može izazvati alergijske reakcije.
Korištenjem prirodnih boja za jaja koja su na bazi biljaka, sigurni ste da uskršnje pisanice koje će krasiti vaš uskršnji stol imaju bezopasne i prirodne sastojke.
Osim toga, korištenjem prirodnih boja za jaja izbjeći ćete neprirodne i preintenzivne nijanse umjetnih boja.
Kod prirodnih boja za jaja, važno je da se svi prirodni materijali moraju kuhati zajedno sa jajima, koja se nakon što se skuhaju, ostave preko noći, u tekućinu u kojoj su kuhana zajedno sa biljnim materijalim. Nakon 24 sata jaja se izvade osuše i premažu suncokretovim uljem za sjaj.
Neke od prirodnih boja za jaja su luk, cikla, kurkuma, špinat i kupine.