Odgovor na pitanje - Postoji li kopriva koja ne peče? - jest da takva kopriva ne postoji.
Svaka vrsta koprive, bila to crna, bijela ili obična divlja kopriva - sve one peku i žare zbog svog sastava.
Mi vam donosimo sve dobrobiti koprive iako ne postoji niti jedna vrsta koprive koja ne peče.
Kopriva, je jedna od najboljih rješenja koje
nam priroda nudi za mnoge bolesti i tegobe. Žara biljka ili
kopriva (lat.urtica dioica) je samonikla, trajna, zeljasta
biljka.
Tako uzimanje svježeg soka i čaja je korisno u liječenju
raznih anemija, u prevenciji ateroskleroze, bubrežnih oboljenja i
upala mokraćnih kanala i mjehura, kod cistitisa, infekcija,
raznih iritacija, krvarenja.
Kopriva i njezini pripravci je odlična
kod pojave krvi u mokraći, katara, kamenaca i pijeska, zatim i
bolesti prostate, a ekstrakt od njezinog korijena stimulira muške
hormone – testosteron i ženske – estrogen.
Kopriva pomaže oboljelima od šećerne
bolesti jer smanjuje razinu šećera u krv.
Dobra je dijetalna namirnica, preporučuje se oboljelima od
Alzheimerove bolesti, multiple skleroze, zatvora, pogotovo za
odstranjivanje određenih zadebljanja, zaustavlja i sprečava
krvarenje (iz nosa, iz maternice, pluća, crijeva, bubrega i
mokraćnih putova), a izvrsno djeluje i kod hemofilije te kod
krvarenja slabih krvnih žila.