Biljni svijet /

Poljske biljke koje možete odmah početi koristiti i njihove dobrobiti

Image
Foto: Pixabay

Poljske biljke su samonikle biljke koje su često i jestive, a mogu se koristiti kao pripravci za čaj jer imaju i ljekovita svojstva, a koje su poljske biljke najbolje čitajte u nastavku

27.2.2019.
22:16
Pixabay
VOYO logo

Poljske biljke ne rastu samo u proljeće pa ih možemo naći u šetnjama tijekom ostalih godišnjih doba. Pripremili smo nekoliko poljskih biljaka na koje sljedeći put kada šetate prirodom možete obratiti pozornost, jer mogu biti vrlo korisne.

Poljske biljke - vrste
Sigurno ste mnogo puta prošli pokraj neke poljske biljke, ubrali je ili samo promatrali. a među poznatijim poljskim biljem su sljedeće biljke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među poznatijim poljskim biljkama su biljke koje su podijeljene na sljedeće boje:

Poljske biljke ljubičastog cvijeta (ljubičice, crni gavez, zvončike, proljetni šafran)
Poljske biljke bijelog cvijeta (tratinčica, divlja mrkva, visibaba, šumska đurđica, bijeli sljez, livadna broćika, ptičje mlijeko, mrazovac, šumska mjehurica)
Poljske biljke žutog cvijeta (gospina trava, maslačak, žuti pasji luk, pravi oman, rosopas)
Poljske biljke plavog cvijeta ili ploda (livadna kadulja, cikorija, šumska potočnica, modra biserka, presličica, veronika, mali zimzelen)
Poljske biljke ružičastog cvijeta (majčina dušica, poljska prženica, pastirska iglica, poljska urodica, proljetna kukavičica)
Poljske biljke smeđeg cvijeta (šumska kokoška, paukova kokica, vilino oko)
Poljske biljke crvenog cvijeta ili ploda (divlji mak, šumska mjehurica, pjegasti kozlac)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je pri samom vrhu kopriva, koja ima jednu od najširih primjena. Može se koristiti u prehrambene, medicinske, ali i kozmetičke svrhe.

Zatim tu je i gospina trava, od koje se najčešće prave kantarionovo ulje ili čaj koji imaju blagotvorna svojstva.

Posebno ćemo istaknuti maslačak, biljku koju možete koristiti za pripremu čaja koji ima brojna ljekovita svojstva. 
Možete ga i jesti, jer su svi dijelovi biljke jestivi – uključujući korijen (pečeni) i cvijet (sirovi). 
Listovi ove poljske biljke su gorki, ali sadrže željezo, pa ih možete dodati u salatu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo