Ljute papričice možemo pripremati na mnogo različitih načina, a između ostaloga možemo ih i sušiti. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam praktične savjete za sušenje ljutih papričica.
Ljute papričice nisu samo ukusni začin koji svakom jelu daje posebnu aromu, one su također bogate nutritivnim vrijednostima i kao takve vrlo zdrave. Njihova priprema i upotreba razlikuje se od ukusa do ukusa, ali jedno je sigurno – kako se god pripremale, ljute papričice osvajaju okusom.
Sušenje ljutih papričica sve je popularnije, pogotovo zbog činjenice da se može upotrebljavati kao začin u raznim jelima. Rok trajanja sušenih papričica mnogo je duži nego kod svježih, što pojednostavljuje njihovu upotrebu.
Da bi sušenje chilli papričica bilo uspješno, potrebno nam je mnogo sunca i topline. Naime, bez ovih faktora ne može doći do pravilnog i uspješnog sušenja začina, pa tako ni ljutih papričica. Prije samog sušenja ljute papričice nije potrebno čistiti, kao ni uklanjati sjemenke.
Papričice jednostavno posložimo na konac pod kutom od 45 stupnjeva, a na sam kraj konca postavimo manji komad drva, čačkalicu i slično, s ciljem da papričice ne skliznu s konca. Kako će se ljute papričice sušiti, tako će njihova boja biti sve tamnija. Vrijeme sušenja ne može se predvidjeti, ali se većina ljutih papričica najčešće suši do mjesec dana.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!