Komorač je začin koji se najčešće koristi u mediteranskoj kuhinji, a ima velike dobrobiti za naše dravlje. Donosimo vam u čemu sve pomaže komorač.
Komorač (lat. Foeniculum vulgare) aromatična je začinska biljka, posebno raširena na području južne i srednje Europe. Kod nas se najčešće koristi kao začin u kulinarstvu, a osim aromatičnog okusa i mirisa, komorač ima brojna ljekovita svojstva. Obiluje kalijem, manganom, magnezijem, kalcijem, fosforom i željezom, kao i nizom jednako važnih antioksidansa.
Komorač je poznat kao začin koji pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih problema, a posebno djeluje kada je riječ o prirodnom čišćenju organizma. Pomaže kod krvožilnih bolesti, probavnih smetnji, problema urinarnog trakta, kao i reumatskih bolova. Također djeluje protuupalno te tako jača imunitet. Od davnih se dana smatra da komorač pomaže trudnicama tijekom dojenja na način da potiče bolje i jednostavnije izlučivanje mlijeka.