SVOJSTVA KOMORAČA /

Komorač začin: sve dobrobiti i prednosti komorača

Image
Foto: Pixabay

Komorač je začinska biljka koja nije samo ukusna, već je i jedna od najzdravijih. Za vas smo izdvojili najveće dobrobiti komorača

23.4.2018.
14:49
Pixabay
VOYO logo

Komorač je začin koji se najčešće koristi u mediteranskoj kuhinji, a ima velike dobrobiti za naše dravlje. Donosimo vam u čemu sve pomaže komorač.

Komorač (lat. Foeniculum vulgare) aromatična je začinska biljka, posebno raširena na području južne i srednje Europe. Kod nas se najčešće koristi kao začin u kulinarstvu, a osim aromatičnog okusa i mirisa, komorač ima brojna ljekovita svojstva. Obiluje kalijem, manganom, magnezijem, kalcijem, fosforom i željezom, kao i nizom jednako važnih antioksidansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komorač je poznat kao začin koji pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih problema, a posebno djeluje kada je riječ o prirodnom čišćenju organizma. Pomaže kod krvožilnih bolesti, probavnih smetnji, problema urinarnog trakta, kao i reumatskih bolova. Također djeluje protuupalno te tako jača imunitet. Od davnih se dana smatra da komorač pomaže trudnicama tijekom dojenja na način da potiče bolje i jednostavnije izlučivanje mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo